Fjala si i vetmi realitet i grupimit politik Rilindje

Postuar tek Komente me 25/04/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Vehap KOLA

Rama dhe Veliaj, me ndihmën e konsulentëve të tyre, nuk janë asgjë më shumë se zbatues besnikë të botëkuptimit postmodern mbi “gjërat”. Ata nisen nga premisa e mohimit të fjalëve si pasqyruese të gjërave dhe e bindjes se gjuha në vetvete përbën realitetin: ajo që flitet është e vërtetë, të paktën derisa ajo të përmbyset nga një tjetër ngjarje ligjërimore. Siç e ka thënë edhe Heidegger: “Është pikërisht e folmja vendi ku shfaqet bota’. Këtu zë fill filozofia e marrëdhënies publike të Rilindjes: pretendimi se bota përbëhet nga fjalët dhe jo vetëm pasqyrohet në to.

lexo me teper »

AGRON TUFA DHE PEZMI I MARKSISTEVE TE SHPELLES

Postuar tek Komente me 25/04/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Gëzim BASHA

Ashtu si Putinizmi që me teper se romance ne expresin Tirane-Moske, eshte refleks i perthyerjes ne prizmin e Ankarase, edhe marksizmi dikur na vinte jo direkt prej Moskes por prej Pekinit, fill pas filtrimit neper shpellat ku zbriste kryetari Mao pahitur me toz meditimesh quazi-taoiste. Nuk eshte e habitshme pse sot, neper rënojat e SMT-ve mendore të Tiranës, akoma ngrenë kokën ata që Stalini i quante Marksiste shpellash.

lexo me teper »

MONIKA NUK MJAFTON!

Postuar tek Komente me 12/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Nebil ÇIKA

Opozita pas dorëzimit të mandateve të deputeteve është futur në rrugën pa kthim të rrëzimit me çdo kusht të kësaj qeverie që, sipas saj dhe shumicës së shqiptarëve, po e çon vendin në katastrofë. Protesta popullore duket gjithashtu se është mjeti i vetëm në dispozicion të saj për bërë politike dhe besoj se i gjithë investimi do të përqendrohet pikërisht këtu. Dihet që baza e opozitës dhe protestës së saj është PD, militantët dhe përkrahësit e saj kontributi i të cilëve ka qënë i dukshëm në të gjitha protesta antiqeveritare.

lexo me teper »

Majë piramide

Postuar tek Komente me 12/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Shkruan : Astrit LULUSHI

T’u kthehesh kujtimeve është si të vizitosh një dhomë muzeu. Pra edhe një herë në të kaluarës, kur njeriu jetonte për një copë bukë të ngjyer thellë në frikën e persekutimit që ofronte diktatura e “proletarëve” të hipur në majën e piramidës.

lexo me teper »

PRETENDIMI I RAMËS SE FITON ZGJEDHJET NË ÇDO KOHË, DHE ALL IN I BASHËS!

Postuar tek Komente me 12/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Armand MAHO

Basha i luajti te gjitha ne tavoline para kjndershtarit. Si ne nje loje pokeri ai dha oferten all in ( ne lojen poker kur ve te gjitha sa ke ne tavoline) duke vene natyrisht ne ne rrezik me se pari karrieren e tij. Perballe nje kundershtari qe luan me hile, qe nderron kartat ne fund, qe te godet pas shpine ai zgjodhi qe ose ta braktise perfundimisht tavolinen e lojes ose te asgjesoje kundershtarin.

lexo me teper »

Shqipëria në moshën e pubertetit

Postuar tek Komente me 11/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Ergys MERTIRI

Përfshirja e vonë në proceset e modernizimit dhe prapambejtja ekonomike, shoqërore e kulturore përballë Europës i komplekson jopak popujt e Ballkanit. Diferencat e dukshme i bëjnë ata ta perceptojnë dramatikisht gjendjen e tyre. Kjo i ka shtytë të krijojnë një retorikë të pasur mitesh, legjendash e teorish konspirative, nëpërmjet të cilave mundohen të gjejnë përgjigjet mbi arsyet, shkaqet apo dhe fajtorët për këtë realitet, por edhe teoritë mbi rrugëdaljet e mundshme.

lexo me teper »

Fuqia e Zezë…

Postuar tek Komente me 11/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Erl KODRA

Më ndiqni në ciklin e shkrimeve “Fuqia e Zezë”, me emra dhe mbiemra të përveçëm, se si Shqipëria ra pre e fuqisë më djallëzore që ka njohur ndonjëherë ky vend. Edi Rama zotëron një lloj imuniteti prej gjërave të ndyra; domethënë, tashmë bëmat e tij skandaloze kanë fituar “qytetarinë”. Ka vite që skandalet e tij pasojnë njëri tjetrin, në të gjitha planet, në të gjitha fushat.

lexo me teper »

Në shtëpinë e gruas më të fortë që njoh

Postuar tek Komente me 11/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Shkruan : Entela SAFETI – KASI

Zgjuar në shtëpinë e nënës, gruas më të fortë që sot dëshiron të harrojë shumë çka mbartur tronditur nga kujtesa e diktaturës, post diktaturës, me kafen e mëngjesit në dhomën e madhe mbushur me fotografi të grave e burrave të shtëpisë, nga ato më të vjetrat e deri tek këto të fundit, familjes, ra gongu i madh i modeleve të grave të suksesshme, frymë-zuese/ zënëse/ nga ekranet dhe katedrat, nga krahët e politikës apo shoqërisë civile të Shqipërisë së mbetur në udhëkryqin e mbijetesës, ku liria është sa e pengmarrësit/ve po aq e rrezikuar në humbje tërësore të vlerave dhe dinjitetit për qytetarët, popullin, institucionet, shtetin.

lexo me teper »

OPOZITA QË (S)’DUAM

Postuar tek Komente me 11/03/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Nga : Nebil ÇIKA

Slogani me i madh i propagandës së Edi Ramës ne këto vite të qeverisjes se tij ka qenë “Shqipëria që duam“ , i preshtatuar pastaj ne detaje ,për çdo aspekt të jetës si “Policia që duam” , “Shëndetësia që duam “, “ Arsimi që duam “, “Ushtri qe duam “,“ Bujqësia që duam” , Drejtesia qe duam ,Bashkia që duam” e të tjera pa fund qe vertiten rreth këtij slogani . Ne fakt duhet thëne që shumica e gjerëve nen qeverisjen e këtij vendi nga Rama janë bërë pikërisht brenda logjikes se autorit të sloganit , Shqipëria e rrënuar e pa shprese,kjo Shqipëri në buze te humnerës e në prag te një konflikti civil, është pikërisht ajo që donte, do dhe realizoi Edi Rama dhe qeverisja e tij e Rilindjes komuniste .

lexo me teper »

Baton mafia dhe Shqipëria si një OJQ e tij

Postuar tek Komente me 13/01/2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare i temes

Shkruan : Kimete BERISHA

Nga tavolina e tij e Zonës B, që me qëllim e ka improvizuar të duket si i ulur mbi varrin e pejgamberit në Mekë, Baton Haxhiu e krijon ‘njeriun e ri’, krijon ‘ministra’, ‘maron’ intelektual, e i vendos politikat shtetërore të Shqipërisë, njeriun që në Kosovë s’e merr kush seriozisht për kurrgjë hiç, përveç për spiunazh.

lexo me teper »