Rezultatet e fundit (21:00); Tiranë, “luftë” kuti më kuti

kutite-vlore1Nga rezultatet më të fundit, ato të orës 21:00, projekti i ECA dhe KRIIK, mbështetur nga USAID, jep të dhënat e fundit nga numërimi i votave nga Komisionet Zonale të Administrimit të Zgjedhjeve.Deri më tani janë numëruar thuajse 92%  të kutive të votimit në rang kombëtar. Rezultatet ndryshojnë nga ora në orë.Në Tiranë rezultati ndryshon pas numerimit të çdo qendre votimi dhe gjithçka mbetet e hapur.

 

QARKU SHKODËR: Kuti të numëruara 351/413
PD- 48%    7 deputetë
PS- 30 %     4 deputetë

QARKU KUKËS: MBAROI
PD- 58%     3 deputetë
PS-  21%     1 deputet

QARKU DIBËR: Kuti të numëruara  276/314
PD- 49%     4 deputetë
PS-  30%     2 deputetë
     
QARKU LEZHË: Kuti të numëruara  231/244
PD- 44%     4 deputetë
PS- 30%     3 deputetë

QARKU DURRËS: Kuti të numëruara 310/352
PD- 45.64%     7 deputetë
PS-  37.3%     5 deputetë
LSI- 7.2%     1 deputet

QARKU TIRANË: Kuti të numëruara  728/826
PD- 41.84%     15 deputetë
PS-  43.1%     15 deputetë
LSI- 4.7%    1 deputet
PR- 1.5%      1 deputet

QARKU ELBASAN: Kuti të numëruara 515/550
PD-  37%     7deputetë
PS-   43.5%     7 deputetë

QARKU FIER: Kuti të numëruara 414/488
PD-  31.7%     7 deputetë
PS-  48.5%     8 deputetë
LSI- 5.66%     1 deputet
PDI- 2.63%      1 deputet

QARKU BERAT: Kuti të numëruara  298/298
PD-   26.67%     3 deputetë
PS-   4.97%     4 deputetë
LSI-  10.85%     1 deputet

QARKU VLORË: Kuti të numëruara  345/345
PD-  28.12%     4 deputetë
PS-   44.57%     6 deputetë
PBDNJ- 5.52% 1deputetë
PDI- 4.61%    1 deputet

QARKU GJIROKASTËR: MBAROI
PD-  35.4 %     2 deputetë
PS-   46%     3 deputetë

QARKU KORÇË: Kuti të numëruara 410/421
PD-  42.03%     6 deputetë
PS-   43.6%     6 deputetë


PARTITË NË RANG KOMBËTAR

PD- 39.8% –  68 mandate
PS- 40.97% –  64 mandate
LSI- 4.85% –  4 mandate
PDI- 0.92%    2 mandat
PBDNJ -1.24%    1 mandat
PR- 2.09%    1 mandat


KOALICIONET NË RANG KOMBËTAR

Aleanca për ndryshim (PD) – 46.52% – 71 mandate
Bashkimi për ndryshim (PS) – 45.59% – 65 mandate
Aleanca socialiste për integrim (LSI) -5.61 % – 4 mandate

Shkruani nje pergjigje