SOGJE UDHËTIMI-TË ARIF MOLLIQIT

Arif Molliqi u lind më 1953 në Llukë të Epërm të Deçanit. Shkollë fillore dhe gjimnazin i kreu në Deçan ( gjimnazi „ Vëllezërit Frasheri“). Studioi në Universitetin e Prishtinës, Fakultetin Juridik-grupi i gazetarisë.Me shkrime ka filluar nga viti i fundit të gjimnazit ( kohë kur filloi të botoi), edhe pse ka shkruar më herët. Në fillim nuk e ngacmonte aq shumë poezia, andaj filloi më humor dhe satirë, n´atë kohë nuk preferohej shumë satira, andaj për ti ikur „keqkuptimeve“ filloj të shkruaj poezi. A. Molliqi, jeton dhe punon në Hamburg të Gjermanisë
SOGJE UDHËTIMI
Troku i kohës


( 1.)

Po eciGjer sa t´më kalbet guna n´shtatN´udhëkryq po i lë varretBarin e egër


Nëpër të pasosmen udhëShteg i mykur


Në fund të rrugësvjen trok i kohës e më zgjon( I heq huqet dhe gunën e vjetër)( 2.)

Të Verrat e LlukësDimrat nuk sosën


Nën këmbët e Urës së HaxhiveKronikat e kohës janë lagur


Pak me andej Bliri pa gjumëPikturon GjeravicënNëpër pritat e fshehta
(3.)

Duke i tërhequr ecjetNata më zuriNë hyrje të fshatit


Të Ura e HaxhiveI gjeta varret


Nga blozë e shtëpive të djeguraSytë i pastrova në lum


Të Verrat e LlukësAnton ÇetaShëronte plagët e kohës


Era që filloi të fryjëMa ngacmoi kollen(4.)

Në dritaren time(Pamje e përsëritur shumë herë)Dy molla një qershiKrejt të skuquraDhe fletorja me shënime


Te pusi i oborrit kova me ujëMe priste ta shuaj etjenTa shkund lodhjen topitëse


Për besëKjo s´është natyrë e vdekurVeç kujtim nga zjarri i shtëpisë


Mbi tavolinën e plasariturNgjyra e kuqe mbi librin i të vdekurveU lëshojnë rrugë lindjeve …

(5.)

Kur ta shajnë të sharitShtëpinë timeMos keni frikëO miku im


As kur kopilëtE marrin në shënjestërKullën prej guri


Atë kullëne urtë e gjaknxehtëTë qetë e shumëngjyrësh…


Në pranverën qe hymëU shkunden të këqijatAs sharjet nuk na ngjiten


(6.)

Mbi degën e pemësN´fund kopshtiGati sa nuk u tha pema

Kishin ardhur korbatE luanin fshehtasLojën me kudra


Nuk e di sa vjet u bënëI gjuaj i qëlloAta dalin n´degë tjetër


Kur e ndeza zjarrinDuke krrokatur ikënDeri ku i bën dreqi vezët


***PARALELE


Mbi kohën timeKrejt kotDhembja dhe dashuria përqafën


Krejt kotëImagjinata dhe ëndrraNdërrojnë vendet


Mbi kokën timeO trojet e mijaMburrën me lisa shtatgjatë


Në petkun e riRetë e zeza ikënAtdheu nën hije mos të mbes

Shkruani nje pergjigje