Plaçkitesit ngrihen 100 kate dhe ne si shohim…pronaret thone…Bashkia pjese e vjedhjes…

Nga : Basir  COLLAKU

Me thote nje pronar i vjeter tiranas dje. Ore po perse nuk shkruani e nuk flisni per ne pronaret e tokave se na kerdisen, po na plaçkisin e askush nuk ndihet. Se mos keni thene gje ju i pergjigjem disi sport. Ja te jap une dosje dhe shkresat te gjitha jemi gjithe ato familje qe jemi pronare te ketyre trojeve ku ngrihen gratacelat… dhe ne vetem shohim si na vjedhin… Epo mi sill i them. Une do i shkruaj dhe them siç mi sjell me dokumenta zyrtare… dhe do mi sjelle. Se paku online do i botoj… Kujtoj kete bisede dhe shoh se… Mbushen lajmet kudo me peme e shkurre, me top futbolli, vrasje, droge, vetting, po shume pallatet mbi 100 meter si trazon kush se nga mbine..Tani rradhen e ka ish-blloku ku do te shperthejne shpejt shumekateshet…Puna eshte te behet tender per njerez..se vetem nga ekrani do takohen me banoret. Njerezit ikin e rrallohen ndertimet shtohen e shtrenjtohen. Ka mijera apartamente prej vitesh bosh dhe numri i tyre bosh vetem shtohet..Eshte pastrim parash thoni ju… Po qe se luan topi…Puna sjell pyetjen, po kryebashkiaku Veliaj, si premtues i jolejeve, si mundet ti kete blere bashke me lejet dhe reagimet mediatike. Ne i kerkojme oligarket neper qoshe ata jane nga 200 meter ne hava dhe i dalin diellit perballe si i bukuri shejtan…Pronare tokash jane neper gjykata ndersa pallatet ngrihen qetesisht nga grabitesit pushtetare dhe ndertues..Bashkia eshte bere gjykate dhe …

Shkruani nje pergjigje