C’RILINDJE

Nga : Shahin  KOLONJA

Shqiperia nuk mund te behet duke nderruar kusaret,as duke nderruar rrenuesit e saj.Ajo behet vetem nese politika do te pastrohet nga spiunet,ishkomunistet dhe veglat e diktatures.Shqiperine e bejne idealistet dhe fisniket dhe jo materialistet dhe harbutet.

DREJTESI LESHI

Drejtesia ka shkuar per lesh
Qeverine me mire mos e kesh
Njeri gozhdes,patkoit tjetri
Shqiperine e lene riu dhe i vjetri

Cbeni keshtu ju falte zoti
Akoma merreni me gjera koti
Ne humnere keni shkuar
Por akoma keni per te degjuar

Ndalni qeverisjen e te marrit
Kthejani dinjitetin shqiptarit
Fisnikerine vendoseni ku e meriton
Sepse keshtu Shqiperia perparon

*   *   *

C’RILINDJE

Keta rilindas vec vjedhin
Per qytetaret jo nuk pjerdhin
Kriminelet mbushin kuvendin
Kusaria drejton vendin

C’beni pse akoma vazhdoni rrini
Kete cmenduri ne fund do te shpini
Ndalni djallin qe vec shkaterron
Rrezoni kete qeveri qe na denigron

Nese akoma doni te shihni
Ne humnere vendin e kini
Prandaj ngrihuni hiqni te marret
Qe po vrasin cdo dite shqiptaret

Largoni banden e Edvinit
Afroni diten e shpetimit
Shporreni qeverine e harbuterise
Sillni ate te sherbestareve te Shqiperise

*   *   *

SHPETIM

Lejlate bastisin
Blute c’qeverisin
Shqiperine denojne
Per vete fitojne

Ju vec shikoni
Shume po duroni
Vetem po prisni
Edhe po gerrhisni

Cohuni nga vendi
Shkoni te kuvendi
Ndeshkoni zagaret
Shpetoni shqiptaret

Kjo pseudopolitike
Na la vetem me ike
Zbrazen Shqiperine
Per krim kusarine

Koha ka ardhur
Faqja duhet zbardhur
Eshte koha shqiptareve
Jo e lejla kusareve

Marrezia te ndalet
Politika s’do halet
Zagaret ti perzini
Qe miresi te kini

Shkruani nje pergjigje