Pacienti per doktor, ose te gjithe do kthehemi ne paciente

rama-semureNga : Zamir  GJURGJI

Fluturon, fluturon…kryeministri! Kryeministri ka kohe qe eshte ne ‘hava’. Jo vetem fizikisht, por edhe menderisht. Por tetori ia nxori lakrat krejt ne shesh. Ne kohen kur shqiptaret ndesheshin me dhe pa top me serbet, kryeministrit i ishte bere mendja ‘havale’: o takoj Aleksandrin, o Vucicin. Njerin ‘paderman’! Qendroi a s’qendroi n’hava nje jave te tere mbi qiellin transkontinetal!

Me t’i zene kembet dhe, arrestoi Dinen e me pas Fratari u lirua. Arrestoi Altinin, e me pas Goxhaj u lirua. Do te rrise cmimet e dritave, por i kujtohet se c’ndodhi ne Bullgari me faturat e fryra te CEZ-it. Dhe keshtu… inatin ia shfreh edhe Altinit! Kryeministri vertet ka nevoje per kure, ndryshe do filloje te shfrehet mbare e prapa me epitetet qe i vendosi pa te drejte ministres se Kultures. Shkurt, ose kryeministrit t’i ofrohet nje kure, ose ai do te shfryje bulcite me kur…e, jo vetem ne rrafsh ministror. Nese ndodh, larg qofte, te bjere ne nje gjendje te tille karakteropatie, nuk do te mjaftonin as garnizonet e Mimit per te pajisur me letra higjenike te gjitha mjediset ku shfryn ndotshem kryeministri ne detyre!

PeSe. Si do ta perballoje valle 8-10-29 Nentorin, me kete gjendje as ne qiell e as ne toke?

Shkruani nje pergjigje