“Gabim” shqiptar

draperNga : Shahin  KOLONJA

Shqiperia  ‘votoi’….Dhe e ardhmja e saj mbetet ne te gjitha drejtimet po njesoj,sepse kasta e emeruar skutave te KQPPSH-se vazhdon edhe sot te mbaje peshen kryesore te drejtimit te saj.Kesisoj shqiptaret pavarsisht zgjedhjeve apo perfunimeve mbeten serish peng i se shkuare se hidhur qe pafundesisht kerkon te mbyse me cdo menyre te ardhmen e tyre.Elita e sotme e komanduar kerkon me cdo kusht ruajtjen e rrenjeve te saj kriminale,prandaj dhe menyrat e format qe perdor kerkojne rrepptesisht ruajtjen e krimit,mosndeshkin e tij dhe fuqizin ne forma e menyra gjoja demokratike…Zoti i do shqiptaret por e keqja eshte se ne nuk duam veten tone…..

“Gabim” shqiptar

Shqipetare keni gabuar
do mallkoni ato duar….
Voten qe keni hedhur
zaberhanet e kane mbledhur…
Tani do te provoni
si punon mavi shejtoni…..
Si “denohet” korrupsioni
nga Iliri dhe Erjoni….
Shume shpejt do shijoni
c’beht kur pa mend votoni….
Me qeverine e mavijosur
e ardhmja eshte e sterrosur….
Nuk mund te ece Shqiperia
kur e udheheq mavija….

*   *   *

E keqja…

Nje e keqe shkon
nje tjeter te vjen…
Shqiperi e mjere
rehat jo nuk gjen……
68 vjet,jeton ligesine
68 vjet,humbe shqiptarine..
Akoma dhe sot
e keqja te mbyti….
Komunizmi fatal
te ka kap prej fyti…..
Nje komunist iken
nje tjeter te vjen…..
Shqiperi e dashur
pse te keqen gjen…..!?
Je mbytur ne zi
o toke arberore….
Sa flake nje te lige
tjetren me keq more….
Jeton me te keqen
shpetimi ku mbeti…?
Flake republiken
kthe syte nga Mbreti…
Mjaft me me harbutet
qe te poshterojne…
Thirr fisnikerine
ata te nderojne…..
Boll me ligesine
boll me komuniste…
Meriton drejtesine
jo obskurantiste….

*   *   *

Shqiperi…

Shqiperi e pa stolisur,
te kane lene rrecke e grisur…
Te zhvaten ne cdo ane,
ata qe s’ta kane sevdane….
Por ti vetem nuk je,
se ka burra mbi kete dhe…
Nuk te lene te turperohesh,
te humbesh e te coptohesh….
Politikanet qe sot ke,
te lane ne kete derexhe….
Harbutet ty nuk te duan,
pas parase ata harbuan….
Te shiten tek sllavizmi,
peng te greko-ortodoksizmi….
Por dita jote do te arrije,
fisnikeria do mberrije….
Te te coje ku e nderin,
te largoje dreqin dhe terrin….
Politika do pastrohet,
cdo delenxhi do te largohet….
Se keta qe u emeruan,
te dogjen e sakatuan…
Boll me pseudoshqiptare,
burra kurva e gomare….
Shqiperia sot kerkon,
ate qe shume i mungon….
Te rikthehet Monarkia
te perparoje Shqiperia….

 

Shkruani nje pergjigje