AKTUALE

FJALIMI I MBAJTUR NGA ROBERT KENNEDY JR. NË BERLIN, MË 29 GUSHT 2020

Postuar tek AKTUALE me September 7th, 2020 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

S’kanë të paktën një test PCR të besueshëm. Ajo që janë të zotët të bëjnë është të krijojnë frikën. Dikur pyetën Hermann Göhring përse njerëzit shkojnë pas nazistëve. Ai u përgjigj: “Shumë e thjeshtë, s’ka të bëjë aspak me nazizmin. Kjo është natyra njerëzore. Mjafton t’u futim frikën njerëzve dhe ata vinë pas nesh.” Pesëdhjetë vite më parë, xhaxhai im J.F. Kennedy erdhi në Berlin. Berlini përballej me totalitarizmin. Sot është e njëjta gjë: Berlini përballet me totalitarizmin. Prandaj sot, unë me krenari përsëris: Ich bin ein Berliner… Edhe diçka tjetër dua të them: s’keni kryer punë të mirë për mbrojtjen e shëndetit të njerëzve. Por keni bërë “punë të mirë” duke sjellë 5G nëpër bashkësitë tona. Dhe kanë filluar krijimin e monedhës digitale – dhe ky është fillimi i skllavërimit. Sepse duke kontrolluar llogaritë tuaja bankare, kontrollojnë sjelljen tuaj.

lexo me teper »

Ndeshkimi i reformave

Postuar tek AKTUALE me October 8th, 2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Klodian TOMORRI

Shqiperia eshte zyrtarisht ekonomia me anemike e rajonit. Sipas Bankes Boterore, Prodhimi i Pergjithshem Kombetar pritet qe kete vit te rritet me vetem 2.9 per qind.

lexo me teper »

Zëri i Amerikës: Studentët, gati për rifillimin e protestave

Postuar tek AKTUALE me January 6th, 2019 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Në Tiranë, studentët e universiteteve publike po përgatitin rifillimin e protestave me kërkesat e tyre ekonomike dhe akademike. Ata thonë se vendimet e fundit të qeverisë nuk i përmbushin kërkesat e tyre. Jeta universitare në Shqipëri është paralizuar nga fillimi i dhjetorit, kur auditoret u zbrazën për shkak të disa tarifave të papërballueshme, shkruan Zëri i Amerikës.

lexo me teper »

Kryeministri shkeli ligjin e arkivave duke shkatërruar arkivat vendorë

Postuar tek AKTUALE me June 7th, 2018 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Kastriot  DERVISHI

Urdhri nr.27, datë 2.2.2018 i kryeministrit “Për miratimin e strukturës dhe të organikës së Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave”, ka hyrë në histori tashmë se i vuri kazmën arkivave vendorë. Nuk mjaftonin 1 mijë halle që kishin arkivat vendorë, por u desh edhe shqelmi i kryeministrit që t’i bëjë menjëherë 100 mijë ato. lexo me teper »

I cmenduri Edvin….

Postuar tek AKTUALE me April 1st, 2018 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Indrit  VOKSHI

Përbetime “Për fëmijët tanë..”, “Unë nuk iu tradhëtoj kurrë ju si popull..”, “Po bëjmë reforma..” etj. Një teatër lëpirjeje ndaj të njejtit popull që të enjten e quajti me përbuzje penis që nuk ngrihet. Karakter i pështirë. lexo me teper »

Astrit Lulushi me Kalendar historik:”Çfarë ka ndodhur më…?”

Postuar tek AKTUALE me December 26th, 2017 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Shkruan : Aleko  LIKAJ

Kalendari historik:”Çfarë ka ndodhur më…?”, i publicistit dhe gazetarit të njohur të ”Zëri i Amerikës”, Astrit Lulushi, që ka dalë këto ditë nga shtypi në Tiranë, përbën pa dyshim një ngjarje të veçantë në serinë e botimeve të letërsisë sonë dokumentare. Në fakt ky zhanër, për hir të realitetit, në këto vitet e fundit ka qenë me pikatore, duke përjashtuar këtu biografitë e personaliteteve të politikës, nga autorë të huaj, por edhe ato të kulturês sonë kombëtare nga të pakët studjues të dy a tre fushave. lexo me teper »

Krenari

Postuar tek AKTUALE me December 26th, 2017 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Astrit  LULUSHI

Cdo ndryshim vjen nga brenda…nëse…vendi është një i vetëm, pa lidhje varësie nga një tjetër, me përjashtim të…Zotit, dhe kur Ky mohohet…me përjashtim të vetes. Një vend i tillë i ngjan “atomit” që nuk mund të afektojë ose afektohet nga një tjetër; ai nuk ka dritare nëpërmjet të cilave drita mund të hyjë a të dalë.  lexo me teper »

Nipi i Mbretit Zog – përgjigje Pezës: E vërteta e “flirtit” të Enverit me Geraldinën

Postuar tek AKTUALE me November 23rd, 2017 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

“Mitomani” dhe “fyerje ndaj figurës së Mbretëreshës Geraldinë”. Kështu e ka konsideruar provokimin e radhës të Alfred Pezës, nipi i Mbretit Zog, Skënder Zogu. Përmes një statusi në Facebook, Zogu i është përgjigjur autorit të romanit “Sarah”, i cili gjatë një bisede mbi librin, do të thoshte ndër të tjera se Enver Hoxha, jo vetëm që donte të fejohej me një nga princeshat, motrat e Mbretit, por edhe ka flirtuar me vetë Mbretëreshën Geraldinë, duke e konsideruar këtë si rrugën më të shkurtër për t’i tërhequr vëmendjen Zogut I. lexo me teper »

Vrioni vazhdon të mahnisë

Postuar tek AKTUALE me July 16th, 2017 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Astrit  LULUSHI

Ndonjëherë duket se çdo gjë zbehet, zhbëhet dhe duket pa vlerë, të gjitha përpjekjet duken të kota. Kjo është koha kur njeriu kalon nga jeta në mosjetë, dhe për të regjistruar këto çaste në dy botë njëherësh, kujdeset fotografi, si në rastin e shkodranit Kolë Maca në pamjen e regjistruar me syrin e tij, dhe të përjetësuar. Fotoja quhet “E bija e Gjon Palit”, realizuar më 1913 në Shkodër; bija e veshur në të zeza qëndron mbi kryet e atit të saj që ndodhet në prag të vdekjes si pasojë e plagëve të mara në luftën për mbrojtjen e qytetit nga forcat malazeze. lexo me teper »

Vettingun i Sigurimit dhe vettingun i Rilindjes

Postuar tek AKTUALE me March 13th, 2017 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

Nga : Kastriot  DERVISHI

Në ligjin nr.45/2015 “Për të drejtën e informimit për dokumentet e ish Sigurimit të Shtetit në RPSSH”, është ngarkuar Autoriteti “për hapjen e dosjeve” të japë të dhëna për një kategori zyrtarësh të lartë. Duke qenë se Autoriteti nuk e zotëron si duhet këtë informacion, i është drejtuar institucioneve të tjera. lexo me teper »