Te pakategorizuara

POLITIKA…SI AKSIDENT!

Postuar tek Te pakategorizuara me October 23rd, 2014 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

komediaNga : Marjana  BULKU

Edhe pse nuk dua të shkruaj për politikën duket se nuk e shmang dot .Jo pak herë në jetën time ”ma ka zënë rrugën”edhe pse jam përpjekur ti jap jetë nga nderi,dinjiteti, pervoja e marrë nga shkollat dhe raportet me njerëzit që jeta më ka dhuruar.Ajo tashmë është shndërruar në një mjet pa zot hedhur për konsum. lexo me teper »

Pergjimet, farse apo skandal?!

Postuar tek Te pakategorizuara me October 10th, 2014 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

spiun-kotNga : Nebil  ÇIKA

Çështja e përgjimit të politikanëve dhe zyrtarëve të lartë të shtetit po shkon zyrtarisht drejt drejtë mbylljes ende pa sqaruar opinioni publik që duhet thënë se është tronditur nga publikimi i një fakti të tillë dhe debatin mbi të. Është politika ajo që e hapi debatin dhe po ajo tenton ta mbyllë pa i dhënë ndonjë sqarim publikut duke e renduar edhe me situatën . lexo me teper »

Obstruksionet e pafund të Kryeministrit në largim, Hashim Thaçi për të mos e dorëzuar pushtetin

Postuar tek Te pakategorizuara me July 25th, 2014 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare

thaci-fushateNga : Nehat  HYSENI

Obstruksionet e PDK-së dhe Hashim Thaçit reth bllokimit të punës së Kuvendit të Kosovës me qëllim të shtyerjes së afatit për konstituimin e institucioneve të domosdoshme për funksionimin normal të shtetit të Republikës së Kosovës, siç janë funksioni i Kryetarit dhe nënkryetarëve të Kuvendit të Kosovës, emërimit të mandatarit për formimin e Qeverisë së re, etj. lexo me teper »

Njerëzit e vegjël, të “politikës së madhe” e të mëdhenjtë e politikave të vogla

Postuar tek Te pakategorizuara me October 15th, 2007 nga Lajmi – Behu komentuesi i pare


Nga:Besi BEKTESHI

Kanë kaluar tashmë 17 vite të një jete në “demokraci”, edhe pse e vendosur si fjalë në thonjëza, ia vlen të përmendet si kohëzgjatje.Janë 11 vite që ish-Mbreti Zog kaloi derisa fashizmi pushtoi vendin e Shqipeve. Janë rreth 45 vite regjim komunist deri sa ‘90-ta konfiguroi pluralizmin dhe i dha të drejtën të gjithëve të mos jenë anëtarë të një partie. Nuk duhet të harrojmë se 17 vite nuk janë pak. Në asnjë mënyrë në jetën e një njeriu nuk janë pak.
lexo me teper »